Rumore Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten

WAT
De Luisterboekenpiraat

"Een semi overspannen piraat, een zooitje muffe biebboeken, een krakkemikigge opnamerecorder, woest beukende golven en een bemoeizieke echtgenote. Het zijn de ingrediënten voor de nieuwe hoorspelserie 'De Luisterboekenpiraat'.

Een oor voor een oor!

'De Luisterboekenpiraat' gaat over Ferry uit het Brabantse Heusden die besluit op illegale wijze luisterboeken zelf in te spreken en te verspreiden via internet. Hij vindt luisterboeken veel te duur en denkt: dat kan ik zelf ook wel. Omdat Ferry zogenaamd overspannen thuis zit heeft hij tijd genoeg. Hij leent een stapel boeken uit de bibliotheek en koopt een opnamemachine. Geïnspireerd door de oude radiopiraten vaart hij met een plezierbootje de territoriale wateren op om vandaar zijn luisterboekuitzendingen de wereld in te zenden. Ferry heeft ook zijn partner Ria meegenomen aan boord. Zij kan het niet laten zich met alles te bemoeien, waardoor het Ferry niet eens lukt om de eerste pagina uit te lezen. Elke dag waagt Ferry een nieuwe poging met diverse boekgenres (proza, thriller, poëzie, kinderboek, kookboek, etc).
De verstokte pogingen van Ferry zorgen voor lachwekkende en vertederende momenten met als climax een relatie muiterij op open zee.

Publiciteitsstuntje
In de voorafgaande maand heeft op internet een nepsite online gestaan die suggereerde dat er een illegale download site werd opgericht waar gratis luisterboeken verspreid en ontwikkeld zouden worden. Dit was een publiciteitsstuntje. HIER is de oude opmaak nog te zien. Vanuit de luisterboekenbranche is geschokt gereageerd en is intern zelfs gesproken over mogelijke te ondernemen stappen. Diverse sites hebben het nieuws overgenomen zoals Villamedia. Kijk HIER.

WANNEER
Van 17 tot en met 28 juni 2009 was het de Week van het Luisterboek. Speciaal voor deze gelegenheid is deze 12-delige hoorspelserie gemaakt. Op elke dag van deze 'week' was er een nieuwe aflevering van circa 5 minuten te beluisteren via: www.luisterboekenpiraat.nl.

WAAR
Een proefaflevering staat op de website www.luisterboekenpiraat.nl
De gehele serie is verkrijgbaar op Luisterrijk .

WIE
Aan dit project werkten mee:
Bor Rooyackers - bedenker/schrijver
Daan Weddepohl - medebedenker/stemacteur
Kim van Zeben - stemactrice
Liesbeth Mende - schrijver
Otto Mende - vormgever
Fabian Smit - geluidstechnicus

 

 

LUISTER
Beluister de trailer van de Luisterboekenpiraat:
Notenkraker fietsstang sticker3

Notenkraker fietsstang sticker1

Notenkraker fietsstang sticker2

 © Rumore en Brrr zijn geregistreerd als handelsnaam bij de KvK
Niks van deze website mag zonder schriftelijke toestemming worden overgenomen of gebruikt voor welk doeleinde dan ook!
Projecten